2021-10-20

УкрГазВидобування збільшило дебіт свердловини №100 Західно-Соснівського родовища на 70 тис куб м

АТ «УкрГазВидобування» (УГВ) вдалося збільшити дебіт газу зі свердловини № 100 Західно-Солохівського родовища, що на Полтавщині. Як повідомляє пресслужба компанії, такого результату вдалося досягти завдяки одному з методів інтенсифікації, а саме - застосуванню технології капілярної системи.  

Щодня ця свердловина потребувала продувок, що значно зменшувало добовий дебіт та збільшувало виробничо-технологічні втрати. Завдяки застосуванню технології капілярної системи фахівцям Укргазвидобування вдалося збільшити добовий дебіт газу на 70 тис куб м, а виробничо-технологічні втрати зменшити до нуля, відзначили в УГВ.

«Перед компанією стоїть завдання стабілізувати видобуток газу. Для виконання цього завдання важливою є робота із фондом старих родовищ і свердловин, які переважають в активах компанії. Ми створили мультифункціональні команди з фахівців різних департаментів, аби максимально зважено підходити до вибору підходів і технологій для кожної конкретної свердловини. Я вдячний командам, які шукають і знаходять необхідні рішення», – зазначив Олег Толмачев, заступник директора дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» з питань видобування.

Для покращення роботи свердловини № 100 фахівці УГВ встановили на свердловині систему подачі поверхнево-активних речовин (ПАР), завдяки чому вдалося збільшити дебіт на 20 тис куб м/добу. За результатами додаткових досліджень було прийнято рішення застосувати технологію капілярної системи, що в результаті підвищило добовий дебіт ще на 50 тис куб метрів.