2019-10-29

Укргазвидобування відновило роботу 5 свердловин в Східному регіоні

АТ «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію 5 свердловин на родовищах Харківської та Полтавської областей після капітального ремонту з сукупним добовим дебітом понад 700 тис. кубометрів.

В умовах виснаженості основних родовищ компанії на 75 %, Укргазвидобування продовжує реалізовувати програму інтенсифікації. Зокрема, після операцій з капітального ремонту свердловин вдалося збільшити добовий видобуток на 720 тис. м3. 

Як відмітив Олексій Нестеренко, директор з видобутку УГВ: «Зважаючи на те, що ціна на газ на міжнародних ринках значно понизилась, Укргазвидобування зосереджується на проектах, які дозволяють за короткий термін отримати максимальний результат. Для цього ми здійснюємо ретельну підготовку та планування операцій з інтенсифікації видобутку і підбір найбільш ефективних свердловин-кандидатів серед виснаженого фонду, який налічує понад 2500 свердловин».

На свердловині Котелевського родовища було виконано ізоляцію обводнених пластів і переведення на вищезалягаючігоризонти. За результатами зазначених робіт отримано дебіт 320 тис. кубометрів газ на добу.

За результатами ловильних робіт з вилучення обірваних насосно-компресорних труб на свердловині Розпашнівськогородовища отримали добовий дебіт 100 тис. кубометрів блакитного палива.

На свердловинах Куличихинського, Степового та Семенцівського родовищ виконано водоізоляційні роботи та переведення на вищезалягаючі горизонти. Сукупний добовий дебіт зазначених свердловин складає близько 300 тис. кубометрів.

Усі свердловини були підключені газопромисловим управлінням Полтавагазвидобування в жовтні після операцій з капітального ремонту виконаних зовнішніми підрядниками і власним сервісним підрозділом УГВ-Сервіс.