2019-01-11

Укргазвидобування отримало додаткові 2,7 млрд м3 газу від 300 операцій з ГРП

АТ «Укргазвидобування» завдяки проведенню 300 операцій з гідророзриву пласта (ГРП) за 2,5 року вже отримало 2,7 млрд м3 додаткового видобутку блакитного палива і позитивний ефект від проведених операцій продовжується.

Роботи з ГРП виконували як силами філії УГВ-СЕРВІС, так і силами сервісних компаній: ВО «Белоруснефть» і Tacrom Services S.R.L., які стали переможцями електронних торгів у системі Prozorro.

Зокрема, ювілейну 300-ту операцію з ГРП було виконано на Більче-Волицькому родовищі у Львівській області румунською компанією Tacrom Services S.R.L. за участі фахівців філії ГПУ «Львівгазвидобування».

Варто зазначити, що в середньому щодо зазначеного родовища добовий дебіт свердловин становить близько 5 тис. м3, а завдяки проведеним операціям з інтенсифікації на 2-х простимульованих і запущених у видобуток свердловинах вдалося збільшити цей показник у 5 разів.

До кінця 2019 року Укргазвидобування планує провести понад 100 операцій з ГРП, які дадуть змогу отримати позитивний ефект в рамках 2019 року понад 0,5 млрд м3 блакитного палива.