2016-08-03

«Укргазвидобування» отримало 7 спецдозволів на користування надрами

ПАТ «Укргазвидобування» отримало 7 нових спецдозволів на користування надрами,  дію 4 дозволів було продовжено. Як повідомили GEOnews.com.ua, таке рішення прийняли напередодні під час засідання Комісії з питань надрокористування.

«Укргазвидобування» отримало 7 нових площ на користування вуглеводнями. Серед них  на видобування Дубаневицького родовища у Львівській області та Волохівського родовища у Харківської області.

На п’яти ділянках «Укргазвидобування» планує проводити геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням. Йдеться про:

Південно-Буцівську площу (Львівська обл.)
Лесківсько-Мягківську площу (Харківська обл.)
Західно-Волохівську площу (Харківська обл.)
Сеньківську площу (Харківська обл.)
Жденієвська площу (Закарпатська обл.)  
Строк на користування надрами становить 20 років.

Окрім того, Комісією прийнято рішення про продовження 3 спецдозволів на Герсіванівську, Північно-Скворцівську, Південно-Коломатську площі на Харківщині. Ще 1 дозвіл продовжено на Східно-Довгівське родовище (Львівська обл.).

Також внесли зміни до спецдозволу на видобування Садковицького родовища  на Львівщині.

«Збільшення видобутку газу наразі є  однією із ключових позиції програми уряду. До 2020 року передбачається збільшення видобутку вуглеводнів на 35% – до 27 млрд кубометрів на рік. Тому напередодні Комісія з питань надрокористування оперативно розглянула питання, які зокрема стосувались ПАТ «Укргазвидобування», – зазначив т.в.о. голови Держгеонадр Микола Бояркін.   

Нагадаємо, Держгеонадра без зволікань відреагувала на отримання юстованого «Положення про Комісію з питань надрокористування» та, за дорученням віце-прем’єр-міністра, в одноденний термін провела засідання нової Комісії. До її складу увійшли працівники Держгеонадр, Мінприроди, Кабміну, НАНУ, Державної комісії по запасах, Громадської ради при Держгеонадрах, ДНВП «Геоінформ України» і т.д.