2018-08-13

Укргазвидобування налагоджує комунікацію з громадськими активістами з питань екологічної діяльності

Державна екологічна інспекція разом з представниками АТ «Укргазвидобування» та громадськими активістами провели семінар на тему: «Здійснення державного та громадського контролю за впливом господарської діяльності підприємств нафтогазовидобувної галузі на навколишнє середовище».

У рамках заходу сторони обговорили зміни природоохоронного законодавства України, порядок проведення процедури з оцінки впливу на довкілля за європейськими стандартами, впровадження екологічних стандартів у діяльності АТ «Укргазвидобування» та багато іншого.

Директор департаменту Державного екологічного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції Віктор Черевко зазначив, що необхідно забезпечити громадський контроль діяльності підприємств у регіонах, через недостатність інспекторів, які здійснюють моніторинг екологічної діяльності підприємств.

Представники АТ «Укргазвидобування» вказали, що Товариство націлене забезпечити належний доступ громадськості до екологічної оцінки планованої діяльності. З цією метою було неодноразово залучено активістів, експертів у сфері екології та земельних відносин до інформаційно-роз`яснювальних робіт, що спрямовані на підвищення рівня обізнаності активних представників громадськості про діяльність Товариства та реалізацію положень природоохоронного законодавства. Після завершення семінару відбулась активна дискусія, у результаті якої, громадські активісти почули відповіді на всі питання.

– Особисто я вперше присутня на подібному семінарі за участі підприємства такого масштабу. Як на мене, проведення лекцій, з метою інформування та налагодження відкритого діалогу – дуже доречний підхід для нашого сьогодення. Адже, якщо проаналізувати відносини між громадськістю та АТ «Укргазвидобування», то зазвичай конфлікти виникають на підґрунті непорозуміння, коли має місце непоінформованість однієї зі сторін. Тому, однозначно сьогоднішній семінар – позитивний крок для подальшого встановлення партнерських відносин між АТ «Укргазвидобування» та громадськістю, – зазначила учасниця семінару, голова ГО «Агенція розвитку та співробітництва» Ольга Хауляк.

Участь у подібних семінарах АТ «Укргазвидобування» планує брати і надалі. Таким чином, Товариство демонструє повну готовність до налагодження відкритого діалогу та встановлення взаємовигідного партнерства з громадськістю. Адже лише спільними зусиллями та взаємовигідною підтримкою, наша національна мета – енергонезалежність України, може бути досягнута у найближчому майбутньому.