2019-06-20

Укргазвидобування кваліфікувало 4 компанії для участі в конкурсі в рамках проекту РЕС

За результатами кваліфікаційного відбору для участі в конкурсі на укладення договору щодо збільшення видобутку на двох групах (кластерах) газових родовищ у Західному регіоні допущено 4 нафтогазові компанії.
 
Серед компаній, що пройшли попередню кваліфікацію, три міжнародні: ТОВ «Бейкер Хьюз Україна» (дочірня компанія американської корпорації Baker Hughes, a GE company LLC), китайський консорціум компаній «Енергетична інженерія Сіньцзян Бейкен» та «Нафтова інженерія Чжунши Шенлі», румунська Expert Petroleum Solutions SRL, а також спільне українсько-британське підприємство – СП «Полтавська газонафтова компанія».
 
Наступним кроком буде підписання договору про нерозголошення комерційної таємниці з кожним кваліфікованим учасником, після чого їм буде надано доступ до віртуальної кімнати даних, що містить вичерпну інформацію щодо проекту.
 
Після ознайомлення з інформацією (орієнтовно до 3-х місяців) учасники мають надати свої комерційні пропозиції відносно умов співпраці на зазначених кластерах (лотах), окремо по кожному з них. Після вивчення комерційних пропозицій і додаткового раунду комерційних переговорів з учасниками, УГВ визначить переможця (-ів) конкурсу окремо за кожним із 2-х лотів для заключення з ним (-ми) договору та подальшої співпраці за проектом.
 
За результатами попереднього кваліфікаційного відбору Андрій Фаворов, керівник інтегрованого газового бізнесу Групи Нафтогаз зазначив: «Укргазвидобування як і раніше прагне співпрацювати як з провідними міжнародними нафтосервісними та видобувними компаніями, так і з регіональними лідерами нафтогазової галузі. Незважаючи на нещодавні історичні угоди з Халібартон (США) та Верміліон (Канада), ми не зупиняємось на досягнутому та продовжуємо робити все можливе для залучення до співробітництва якісних партнерів, їхнього досвіду й технологій для збільшення видобутку, підвищення ефективності та нарощення компетенцій компанії. Хочу ще раз наголосити, що ми повністю відкриті для бізнесу».
 
Нагадаємо, на початку квітня Укргазвидобування перезапустило проект РЕС щодо збільшення видобутку на родовищах у Західній Україні. За результатами проєкту планують підписати контракт з двома компаніями на кожну групу родовищ, у рамках якого партнерам буде передано наявну виробничу інфраструктуру УГВ з метою виконання інвестиційної програми щодо збільшення видобутку блакитного палива.