2015-10-15

УкрДГРІ представив на форумі NEF-2015 свої розробки

З 23 по 27 вересня 2015 року в м. Сіань (Китайська народна республіка) у рамках Євро-Азіатського економічного конгресу проходив П’ятий енергетичний форум з альтернативної енергетики «NEF-2015». У роботі форуму взяла участь делегація України, представлена фахівцями Українського державного геологорозвідувального інституту (УкрДГРІ). Під час роботи форуму обговорювалися теоретичні та практичні аспекти впровадження новітніх технологій у сфері екологічно чистої відновлювальної енергетики. 

«Інститут працює по цій проблематиці не один рік, має досвід та напрацювання в сфері відновлювальної енергетики, власні патентні розробки та впроваджені проекти. Питаннями родовищ геотермальних вод опікується низка наших висококваліфікованих фахівців, які мають усі підстави стверджувати про перспективність цього напрямку», - відзначив директор УкрДГРІ Сергій Гошовський. 

Так, під час роботи секції з геотермальної енергетики на форумі «NEF-2015» фахівці УкрДГРІ презентували дві доповіді щодо досліджень у сфері використання відновлювальної енергії приповерхневих шарів Землі та питань оптимальних режимів роботи обладнання для геотермального теплопостачання. 

За словами заввідділу інноваційних технологій УкрДГРІ Олексія Зур‘яна, «умови сьогодення вимагають розширювати межі як наукових, так і бізнесових контактів, самостійно вирішувати питання розвитку підприємства в складних умовах перебудови держави, забезпечення трудових колективів замовленнями на виконання робіт, самостійно виходити на нові інвестиційно привабливі ринки. І тому наш Інститут зацікавлений у співпраці з КНР як одним із провідних партнерів у сфері відновлювальної енергетики. УкрДГРІ під час NEF-2015 придбав для себе важливі контакти, заявив про себе, свої можливості та надав у перші руки конкретні пропозиції щодо інвестиційно цікавих проектів для обох сторін».
Також українська делегація на запрошення китайських колег відвідала Тяньджинський проектно-розробний інститут геотермальних досліджень, де ознайомилась із досвідом роботи фахівців Інституту у сфері розробки проектів з геотермальної енергетики та впровадження даних систем у низці провінцій КНР. 

Нам було запропоновано конкретні пропозиції співпраці обох інститутів у сфері проектування та впровадження геотермальних систем як в Україні, так і державах, що з нею межують. У зустрічі взяли участь також керівництво підприємства Tianjin Mingxi Science & Technology Co., Ltd “MINXIART” та Jangxi Huadian Electric Power CO.LTD ,P.R.CHINA, які мають досвід організації, фінансування та впровадження даних систем як в КНР, так і за її межами.


Під час зустрічі трьома сторонами-учасниками було підписано договір про співпрацю щодо питань вивчення та розвитку геотермальної енергетики.