2011-02-02

Українським сланцевим газом зацікавився ще один інвестор

Глобальна енергетична та нафтохімічна компанія Chevron Corporation (Шеврон Корпорейшн) готова вкласти кошти в геологічне вивчення та експлуатацію родовищ сланцевого газу на території України. Про це повідомив сьогодні на засіданні уряду Прем`єр-Міністр України Микола Азаров у своєму вступному слові.

 «Вчора я зустрічався з керівниками однієї з найбільших корпорацій світу – «Шеврон». Вони хочуть вкладати кошти у видобуток в Україні сланцевого газу. Це важкі для розробки родовища, і інвестиції потрібні дуже великі. Проте, «Шеврон» готовий їх робити. За двох умов, сказали інвестори: політична стабільність і незмінність правил оподаткування. Це дві головні умови. Така постановка питання «Шевроном» – не виняток. Всі мої зустрічі з інвесторами свідчать: вони готові вкладати в Україну, якщо у нас буде політична стабільність і не будуть змінюватись правила гри на «економічному полі», – сказав М. Азаров.

Нагадаємо, про готовність інвестувати в розвідку та видобуток українського сланцевого газу раніше вже заявляли компанія Shell та група компаній ТНК-ВР.

Продуктивний горизонт