2009-10-23

Україна. Загальний виторг на VІ аукціоні з продажу спецдозволів на користування надрами склав понад 6 млн грн

Шостий аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами у 2009 році відбувся 20 жовтня.

На торги було виставлено 30 спецдозволів на користування ділянками надр та родовищами таких видів корисних копалин, як питні підземні води, пісковик, вугілля кам’яне, пісок, лужні каоліни, граніт, вапняк, суглинки, чарнокіт, підземні мінеральні природні столові води, анортозит. З них 19 спецдозволів – на видобування корисних копалин, 7 – на геологічне вивчення та 4 – на геологічне вивчення з ДПР.

Стати учасником аукціонних змагань мали намір 56 претендентів (двоє з яких збирались придбати одразу по два спецдозволи), що надіслали 58 заявок на виставлені для продажу спецдозволи (по дві заявки на двадцять сім спецдозволів та чотири заявки на ще один).

Проте через невідповідність деяких документів (поданих із заявками) вимогам Порядку проведення аукціонів у 2009 році, наявність менш як двох претендентів на один спецдозвіл та відсутність необхідних погоджень на надання спецдозволів вісім заявок було відхилено. Як наслідок – три спецдозволи було знято з аукціону (спецдозвіл на геологічне вивчення покладів граніту ділянки «Чигиринська Північна», розташованої в Коростенському районі Житомирської області, спецдозвіл на геологічне вивчення покладів граніту ділянки «Миропільська – 2», розташованої в Романівському районі Житомирської області, та спецдозвіл на видобування кам`яного вугілля ділянки №2 шахти ім. О.Г.Стаханова, розташованої в Красноармійському районі Донецької області). Ще два спецдозволи довелося зняти у зв`язку з відсутністю на них попиту.

Отже, торги відбулися за 25 спецдозволами, на які було отримано 50 заявок (по дві заявки на кожен з них) від 48 претендентів, позаяк двоє з покупців збиралися придбати одразу по два спецдозволи (однак купили по одному).

З 25 спеціальних дозволів, виставлених на продаж, 16 було реалізовано за початковою ціною продажу з урахуванням кроку аукціону. Вартість решти лотів зросла на два кроки аукціону.

Загальний виторг аукціону – 6 млн 8 тис. 730 грн.

Статистика шостих аукціонних торгів у 2009 році: див. тут.

Продуктивний горизонт