2009-09-02

Україна. За порушення природоохоронного законодавства тимчасово заборонено виробничу діяльність МКП "Керамік"

Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області винесено рішення про тимчасову заборону (зупинення) діяльності МКП "Керамік" пов'язаної із користуванням надрами та забором поверхневих вод.

Виробнича діяльність малого колективного підприємства "Керамік" пов'язана з видобуванням цегельної сировини для виробництва цегли, здійснюється з грубим порушення природоохоронного законодавства, а саме: в порушення вимог ст. 44, 49 Водного Кодексу України підприємство в процесі своєї діяльності здійснює забір поверхневих вод для господарсько-побутових потреб без відповідного дозволу, а також в порушення вимог ст. 16, 17, 19 Кодексу України "Про надра" здійснюється видобуток цегельної сировини без спеціального дозволу на користування ділянкою надр.

Дані порушення відповідно до пп. "в" п. 4 "Порядку обмеження, тимчасової заборони (зупинення) чи припинення діяльності підприємств, установ, організацій і об'єктів у разі порушення ними законодавства про охорону навколишнього природного середовища" затвердженого постановою Верховної Ради України № 2751-ХІІ від 20.10.92р., є підставою для тимчасової заборони (зупинення) виробничої діяльності МКП "Керамік".

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України