2008-10-30

Україна. За неповних 10 міс. ДП "Добропіллявугілля" видобуло понад 3,4 млн тонн вугілля

За неповних десять місяців державне підприємство  "Добропіллявугілля" видобуло понад 3.4 мільйона тонн вугілля. Це на 92,6 тисячі тонн більше планового завдання Але як вважає генеральний директор ДП Володимир Федорович Панібратченко, пора виходити на значно вищі, достойніші показники. Із шести шахт, які входять до складу держпідприємства, тільки дві – «Білозірська» та «Добропільська» нинішнього року долають мільйонні рубежі з видобутку твердого палива.

Найбільш проблемною на сьогодні в об’єднані залишається шахта «Білицька». Тут із початку нинішнього року видобули лише 244,3 тисячі тонн вугілля. І це навіть дещо менше планового завдання.

- Розвідувальні роботи дали нам підтвердження того, що якраз шахта «Білицька», - розповідає В. Ф. Панібратченко, - знаходиться в районі своєрідного «золотого дна». Тут залягають пласти, потужність їх складає понад 30 мільйонів тонн, надзвичайно високоякісного вугілля. Тому ми розробили інвестиційний проект вартістю 959 мільйонів гривень. Він, до речі, вчора був представлений в Донецьку на економічному самміті. Вважаю, що реалізація його дасть змогу внести друге дихання для всього державного підприємства «Добропіллявугілля»…

Із інвестиційного проекту в 959 мільйонів гривень майже половина - 444,1 мільйон гривень планується залучити протягом трьох років у вигляді інвестицій, решту суми повинні скласти власні кошти підприємства. При цьому 579,3 мільйонів гривень планується спрямувати на ремонт і модернізацію гірничо-шахтного устаткування.

Успішна реалізація інвестиційного проекту дасть змогу збільшити обсяг річного видобутку на "Білицькій" від нинішніх 0,3 до 1,2 мільйона тонн вугілля.

Міністерство вугільної промисловості