2008-08-07

Україна. З переконливим плюсом зустрінуть своє професійне свято вуглевидобувники "західної кочегарки"

Шахта "Степова" ДП "Львіввугілля", котра понад місяць простоювала навесні через пожежу і її наслідки, зараз лідирує у видобутку "чорного золота". З початку року вона впоралася із завданням на 235 відсотків. Серед незаперечних лідерів також "Візейська", котра виконала план на 215 відсотків, та "Лісова" - на 154 відсотки. Загалом же з перевиконанням йдуть усі вугільні підприємства "західної кочегарки", котрі видали на-гора 245,5 тисяч тонн палива, що складає 100,3% до заданого.

Таких результатів досягнуто в ході виробничих змагань та двомісячної міністерської трудової вахти до Дня шахтаря, котрий святкують в останню неділю літа. Її учасниками стали усі шахти, видобувні дільниці та прохідницькі бригади.

Як зазначив начальник відділу трудових відносин ДП "Львіввугілля" Володимир Дмитришин, згідно з положенням про нагородження переможців за результатами трудового суперництва кращі шахти отримають за перше, друге і третє місця відповідно 25, 20 та 17 тисяч гривень преміальних, видобувні дільниці - 13, 8 та 5 тисяч, а прохідницькі бригади - по 6,5,4 та 2,5 тисяч гривень.

Разом з тим, блискучі результати не заступають проблем: тільки на 71 відсоток виконано намічене у прохідницьких роботах. Першопрохідці підземних горизонтів змогли освоїти 924 метри виробок на трьох шахтах - "Великомостівській", "Відродження" та "Зарічній".

Ukrinform