2008-10-03

Україна. Вступила в дію нова лава шахти "Партизанська" державного підприємства "Антрацит"

На шахті «Партизанська» державного підприємства «Антрацит» в останні дні вересня ввели в експлуатацію нову лаву. Її монтаж тривав без малого майже пів року. Готували 204-західну лаву пласта Н10 без допомоги державних асигнувань. Її вдалося «зарядити» лише завдяки інвестиційній підтримці.

До речі, останній раз на шахті «Партизанська» вводили в експлуатацію нову лаву 2004 року. Тому, зрозуміло, колектив на 204-західну покладає великі надії. А планове добове навантаження її складає 1000 тонн вугілля.

Гірники можуть значно збільшити навантаження з видобутку й нині, але є проблеми з внутрішахтним транспортом. Він просто не в змозі доставити на поверхню стільки твердого палива.  Вже з середини наступного року цю проблему на копальні планують вирішити за допомогою свого надійного інвестора - «ЗАТ «Луганська вугільна компанія».  На монтаж нової лави він, до речі, направив 70 млн. грн.

Із 1 жовтня з лави повним ходом почали відвантажувати вугілля. Фахівці стверджують, що лава, протяжністю 250 метрів, зможе працювати на повну потужність більше року. Уже в нинішньому жовтні тут щодоби планують добувати не менше 800 тонн антрациту. А через місяць є надія вивести її на планову потужність –  видавати «на-гора» тисячу тонн антрациту на добу.   

У ці дні на шахті «Партизанська» вже приступають до підготовки нової лави, термін здачі її в експлуатацію 2009 рік.

Міністерство вугільної промисловості