2009-04-24

Україна. Визначено переможців конкурсу на здобуття Премії імені акад. Є.К. Лазаренка

Рішенням Комісії Українського мінералогічного товариства з присудження Премії імені Євгена Лазаренка від 3 квітня 2009 року визначено переможців конкурсу на здобуття Премії для молодих учених за 2008 рік. Ними стали:

• Борняк Уляна Іванівна – лаборантка кафедри мінералогії Львівського національного університету імені Івана Франка, удостоєна Премії за цикл робіт з біомінералогії;
• Нестеренко Тетяна Петрівна – аспірантка кафедри теоретичної і прикладної мінералогії Криворізького технічного університету, удостоєна Премії за цикл робіт з технологічної мінералогії.

Нагадаємо, конкурс на здобуття Премії імені академіка Є.К. Лазаренка для молодих учених і студентів вищих закладів освіти України за 2008 рік Українське мінералогічне товариство оголосило 26 грудня 2008 року. Прийом матеріалів тривав до 1 квітня 2009 року.

Для довідки:
Премію імені академіка Євгена Лазаренка для молодих учених і студентів вищих закладів освіти України заснувало наприкінці 2002 року Українське мінералогічне товариство (УМТ) на честь 90-річчя від дня народження видатного мінералога Євгена Лазаренка. Кошти для Премії надає дочка Євгена Лазаренка – кандидат геолого-мінералогічних наук Євгенія Лазаренко, яка працює у Стенфордському університеті (США).

Премія встановлюється для відзначення кращих наукових робіт молодих учених і студентів вищих закладів освіти України в галузі мінералогії з метою заохочення талановитої молоді до розвитку науки, якій присвятив своє життя видатний український вчений та громадський діяч Євген Лазаренко (1912-1979 рр.).

Продуктивний горизонт