2010-08-10

Україна. Виявлено порушення Закону України «Про надра»

У липні 2010 року проведено 12 перевірок у галузі охорони і використанні надр щодо видобування твердих корисних копалини місцевого значення (піски, суглинки, крейда), у т.ч. – перевірено розробку 4 родовищ корисних копалин підприємствами-надрокористувачами.

Виявлено і припинено 10 випадків несанкціонованої розробки на території Ковельського (Люблинецька сільська рада), Турійського (Ружинська сільська рада) та Старовижівського (Сереховичівська сільська рада) районів.

За  виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства у сфері надрокористування до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 10 громадян та посадових осіб на загальну суму 2,856 тис. грн.

За порушення проектних рішень по рекультивації земель, які призвели до несанкціонованої розробки піску в урочищі «Глинище», Рішенням Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Волинської області тимчасово призупинено роботи по рекультивації раніше порушених земель на території Сереховичівської сільської ради Старовижівського району.

Матеріали перевірок щодо невиконання рішення Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Волинської області про призупинку розробки КП «Будматеріали-99» (ПП «Люблинецьбуд») піщаних грунтів на території Зеленської сільської ради Ковельського району та про призупинку розробки Сокільського родовища піску (Західна ділянка) ЗАТ «Галант» на території Сокілської сільської ради Рожищенського району  передані відповідно у Ковельську міжрайонну прокуратуру і прокуратуру Рожищенського району та у Волинську природоохоронну міжрайонну прокуратуру.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України