2010-08-12

Україна. Виявлено факти самовільного водокористування

Спеціалісти Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури спільно з фахівцями Держекоінспекції у Волинській області провели перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства при здійсненні видобування підземних прісних вод комунальними господарствами Рогожанської та Стенжаричівської сільських рад для питних потреб громади.

Під час проведення перевірок встановлено, що комунальне господарство Стенжаричівської сільської ради здійснює водокористування однієї артсвердловини без наявності  дозволу на спецводокористування та не забезпечило дотримання правового режиму І поясу зони санітарної охорони даної свердловини. Комунальне господарство  Рогожанської сільської ради здійснює облік видобутої води не у відповідності до встановлених вимог.

Комунальні господарства не отримали спеціальний дозвіл на користування надрами з метою видобування підземних прісних вод.

За виявлені порушення природоохоронного законодавства керівників комунальних господарств притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України