2008-11-12

Україна. Виявлено факт забору підземної води без дозволу на спеціальне водокористування

Під час проведення перевірки з дотримання вимог природоохоронного законодавства на СВК “Росія” (с. Червонокостянтинівка, Петрівський район) фахівцями Державної екологічної інспекції в Кіровоградській області встановлено, що підприємство здійснює забір підземної води без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням вимог ст. 40 Закону України “Про охорону навколишнього середовища” та п. 9 ст. 44 та ст. 49 Водного кодексу України.

Відповідно до акту перевірки підприємством без відповідного дозволу забрано 2 178 м3 підземної води. За виявлене порушення природоохоронного законодавства відповідальну особу СВК “Росія” притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Унаслідок використання підземної води без дозволу на спецводокористування державі нанесено збитки у розмірі 2 463 гривень.

У разі, якщо підприємство у добровільному порядку не відшкодує суму збитків, то Держекоінспекція в Кіровоградській області звернеться до суду з позовом про примусове стягнення завданих державі збитків.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України