2007-09-19

Україна. Використання надр має бути легітимним, прозорим і, головне, - безпечним

Про це заявив Голова Держгірпромнагляду Сергій Сторчак під час відкриття у Донецьку першої міжнародної спеціалізованої виставки «Надра. Корисні копалини».

У роботі виставки беруть участь 95 компаній з України, Росії, Франції, Чехії, Італії, Німеччини. Це виробники та постачальники гірничошахтного, збагачувального, компресорного, ваговимірювального обладнання, електрообладнання, інструменту, геодезичних і контрольно-вимірювальних пристроїв, спецтехніки, систем автоматизації і зв'язку, засобів індивідуального захисту, науково-дослідні та проектно-конструкторські інститути.

Робота виставки не випадково збігається у часі із проведенням всеукраїнського семінару-наради, ініційованого Держгірпромнаглядом України. Основна тема заходу – шляхи використання гірничих виробок діючих або ліквідованих гірничовидобувних підприємств для цілей, що не пов'язані з видобуванням корисних копалин.

- Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду приділяє особливу увагу використанню надр, - зазначив Голова Держгірпромнагляду, спілкуючись з учасниками, гостями міжнародної виставки та представниками мас-медіа, - свого часу Комітет ініціював спрощення системи видачі дозволів на використання надр. На наше переконання цей процес має бути легітимним, прозорим і, головне, - безпечним.

Довідково: За кількістю та якістю родовищ корисних копалин Україна посідає перше місце у Європі: при території 0,4%  земної поверхні і населення 0,7% жителів планети, доля України у світовому  видобуванні мінеральної сировини складає біля 5%.

"Держгірпромнагляд України"