2008-06-05

Україна. Відкрито і запущено в роботу ділянку №3 шахти ім.Леніна ДП «Макіїввугілля»

У перший день літа відкрито і запущено в роботу ділянку №3 шахти імені Леніна державного підприємства «Макіїввугілля». Тут почалися роботи на технологічний відхід в новій лаві нового горизонту.

Створену третю добувну ділянку очолив досвідчений організатор виробництва макіївців  Олександр Петрачков. За бригадира тут вправний фахівець Валерій Чеботников.

Відкриття нового виробництва на шахті перетворилося на справжнє свято. Як заявив директор копальні Олександр Шпак, «запуск нової ділянки – це внесок трудового колективу в підготовку до святкування професійного свята гірників – Дня Шахтаря. Це наш діловий, конкретний відгук на заклик Міністра вугільної промисловості України В. І. Полтавця нарощувати виробництво, збільшувати кількість потужних очисних вибоїв…»

На урочистості з нагоди відкриття нової виробничої дільниці шахти прибув настоятель храму Святоріздва Іоанна-Хрестителя протоієрей Микола Захарченко. Біля ікони шахтарської покровительниці Великомучениці Варвари він відслужив молебень за благополуччя розпочатої справи і освятив нову нарядну третьої дільниці шахти.

Напутні слова гірникам сказали заступник директора з виробництва державного підприємства «Макіїввугілля» Володимир Степура, ветеран праці В. Околот. Василь Михайлович свого часу, як, до речі, і В. Степура, свого часу працював начальникам ділянки на шахті імені Леніна, але старий шахтар якраз керував саме третьою добувною ділянкою. У ті часи вона постійно була беззмінним переможцем трудового змагання, комсомольсько-молодіжною ділянкою. В. Околот побажав, щоб нова третя дільниця примножувала добру славу своїх попередників. «Чого можна добитися, - підкреслив ветеран, - лише в результаті великої вимогливості і міцної технологічної дисципліни…»

- Здача лави, як і офіційна здача горизонту 870 м в експлуатацію ще попереду, - заявив директор шахти О. Ф. Шпак. - А перші тони продукції – це, власне, процес своєрідної розвідки боєм. Поки що наші шахтарі в новий забій врубаються відбійними молотками. Адже необхідно, як мовиться, вивчити характер нової лави, зрозуміти, яку ефективніше тут застосувати техніку. Фахівці пропонують два варіанти -  стругова установка, або ж використання комплексу одночасно з комбайном. Однак остаточне рішення приймемо дещо згодом. Головне – маємо високопродуктивну нову лаву і вона дасть змогу нашим гірникам з високими результатами зустріти цьогорічний День Шахтаря...

Держгірпромнагляд України