2010-07-21

Україна. Відбулася Спільна геолого-технічна нарада Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»

На минулому тижні відбулася Cпільна геолого-технічна нарада Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, Державної геологічної служби Мінприроди України, Департаменту з питань нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Мінпаливенерго України, повідомляє Управління по зв’язках з громадськістю НАК «Нафтогаз України».

Під час наради обговорювалися: результати геологорозвідувальних робіт на нафту і газ, прирости запасів вуглеводнів, виконання  завдань з видобутку газу та нафти, стан розробки родовищ, проведення робіт з капітального ремонту свердловин та інтенсифікація видобутку вуглеводнів за перше півріччя 2010 року, очікувані результати до кінця 2010 року і проекив планів геологорозвідувальних робіт на нафту і газ, а також прирости запасів вуглеводнів, проекти планів з видобутку нафти і газу на 2011 рік та на перспективу до 2015 року.

Так, протягом січня-червня 2010 року нафтогазовидобувні підприємства Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” виконували геологорозвідувальні роботи на 70 площах та родовищах в трьох нафтогазоносних регіонах України: Східному, Західному та Південному.

В результаті проведених геологорозвідувальних робіт було відкрито Буцівське газове родовище у Львівській області; відкрито новий нафтовий  поклад на Наріжнянському родовищі; відкрито новий газовий поклад на Рудківському родовищі.

З огляду на існуючий стан ресурсної бази основними напрямками діяльності з нарощування видобування газу та нафти було визначено наступні:

1. Прискорення введення в експлуатацію Одеського та Безіменного газових та Суботінського нафтового родовищ у Чорному морі.
2. Будівництво нових і реконструкція існуючих дожимних компресорних станцій (ДКС) для зниження гирлових тисків на видобувних свердловинах.
3. Різке нарощування обсягів геологорозвідувальних робіт і експлуатаційного буріння ВАТ «Укрнафта».

По закінченні Спільної геолого-технічної наради було ухвалені основні показники програми геологорозвідувальних робіт та програми робіт з видобування газу та нафти по підприємствах Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” на період 2011-2015 роки.

Продуктивний горизонт