2008-05-22

Україна. Відбулась нарада Донбаського наукового Центру Академії гірничих наук України

20 травня на державному підприємстві "Дзержинськвугіль" відбулась виїзна нарада Донбаського наукового Центру Академії гірничих наук України. В роботі наради взяли участь заступник міністра вугільної промисловості України Юрій Грядущій, заступник голови облдержадміністрації Олександр Хохотва, голова Академії гірничих наук України Анатолій Олексієв, генеральні директори вугледобувних підприємств, керівники науково-дослідних інститутів.

На засіданні серед іншого було презентовано монографію Амоши А.І., Логвиненко В.І. та Гриньова В.Г.. Робота присвячена оцінці стану мінерально-сировинної бази вугільних родовищ Донецької області, ступеня їх освоєння  та перспективам розвитку вугільної промисловості. У монографії доведено необхідність комплексного використання вуглегазових родовищ, а також відходів вугільного виробництва. Розроблені концептуальні положення розвитку державного і недержавного секторів вугільної промисловості, а також рекомендації з підвищення ефективності використання природно-ресурсного та енергетичного потенціалу області.

"Кожна вкладена гривня принесе 5 гривень, але через 5 років", – відзначив О. Хохотва у спілкуванні з журналістами, говорячи про необхідність розвитку вугільної галузі.

Продуктивний горизонт