2010-12-29

Україна. Вичерпні підстави надання спецдоволів на користування надрами без проведення аукціонів буде визначено змінами до Кодексу України про надра

До Верховної Ради України буде внесено законопроект щодо змін до Кодексу України про надра та Закону України «Про нафту і газ», де буде визначено вичерпні підстави надання спеціальних дозволів на користування надрами без проведення аукціонів, - відповідне доручення дав Президент України В. Янукович Прем‘єр-міністру М. Азарову.

Також, згідно з дорученням В. Януковича, необхідно розробити й подати до ВРУ законопроект щодо узгодження з проведеною адміністративною реформою у чинному законодавстві назв і функцій центральних органів виконавчої влади за результатами затвердження в установленому порядку положень про такі органи, що створюються і реорганізовуються відповідно до Указу Президента України від 9 грудня 2010 року № 1085, та їх державної реєстрації, повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента України.

Виконання даного доручення повинно удосконалити механізми формування держбюджету, недопустити звуження повноважень органів місцевого самоврядування тощо.

Державна геологічна служба України