2008-06-26

Україна. «Венко Прикерченська ЛТД.» готова інвестувати близько $250 млн в розробку Прикерченського шельфу до 2010 р.

Компанія «Венко Прикерченська ЛТД.» позитивно оцінює консультації з Міжвідомчою комісією з врегулювання спірних питань, що виникли між Урядом України та компанією Vanco International у зв’язку з угодою про розподіл вуглеводнів, які будуть добуватися на території Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря, на чолі з Секретарем РНБО Раїсою Богатирьовою, повідомляє прес-офіс «Венко Прикерченська Лтд.».

«Венко Прикерченська ЛТД.» висловлює свою готовність співпрацювати з державними органами України, зокрема з Міжвідомчою комісією щодо організації укладання та виконання угод про розподіл продукції при Кабінеті Міністрів України, для повномасштабної реалізації проекту з розробки родовищ нафти та/чи газу на Прикерченській ділянці континентального шельфу Чорного моря.

Зі свого боку «Венко Прикерченська ЛТД.» гарантує виконання зобов’язань згідно з Угодою про спільний розподіл продукції в повному обсязі. Компанія має всі належні фінансові та технічні ресурси для реалізації проекту. «Венко Прикерченська ЛТД.» готова інвестувати близько 250 млн. дол. США до 2010 року в розробку Прикерченського шельфу Чорного моря.

«Венко Прикерченська ЛТД.» сподівається, що Міжвідомча комісія щодо організації укладання та виконання угод про розподіл продукції при Кабінеті Міністрів України найближчим часом затвердить бюджет та план робіт, які були підготовані та надані восени 2007 року. План робіт був розроблений на другу половину 2007 – 2008 рр. та передбачає проведення 3-Д сейсмічного дослідження дна площі не менше 3000 кв.м.

Джин Ван Дайк, Голова ради директорів компанії «Венко Прикерченська ЛТД.», Президент та власник компанії Vanco International: «Прикерченський глибоководний шельф Чорного моря ще не вивчено – вірогідність наявності нафти та газу поки підтверджена лише геологічними дослідженнями. Безпосереднє буріння свердловин можливе лише після отримання даних сейсмічної розвідки. Відповідно, без затвердженого плану робіт та бюджету ми не можемо продовжити реалізацію проекту. Сьогодні і наша компанія, і сама Україна можуть втратити можливість отримувати нафту і газ із цього родовища протягом найближчих 10 років, оскільки обладнання для 3-Д зйомки дна може надати лише одна компанія у світі. На сьогодні, завдяки своїм фінансовим гарантіям, ми ще не втратили можливості  працювати в партнерстві з даною компанією».

Продуктивний горизонт