2009-11-17

Україна. В Кіровоградській обл. проведено 200 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства при використанні надр

Протягом 10 місяців 2009 року фахівцями Державної екологічної інспекції в Кіровоградській області проведено 200 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства при використанні надр (в т.ч. 168 - підземні води).

У ході проведених перевірок було виявлено такі порушення, як самовільне користування надрами, відсутність маркшейдерських  і геодезичних знаків, засмічення земельної ділянки, невиконання умов зняття родючого шару ґрунту, порушення правил складування і розміщення відходів та  невжиття заходів по боротьбі з бур’янами.

За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 218 посадових осіб та громадян ( в т.ч. 190 – підземні води),  накладено штрафи на загальну суму 35,853 тис грн.; підготовлено 2 клопотання про анулювання спеціальних дозволів (ліцензій) на користування надрами, які направлені до Державної екологічної інспекції Мінприроди України; призупинено експлуатацію 13 підприємств в частині використання ними артезіанських свердловин за відсутність спеціального дозволу на користування надрами (підземними прісними водами).

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України