2008-07-22

Україна. В Києві проходила прес-конференція «Претенденти на статус «природних чудес України» під загрозою знищення»

21 липня 2008 р. в Києві проходила прес-конференція «Претенденти на статус «природних чудес України» під загрозою знищення», організована громадськими організаціями «Національний екологічний центр України» (НЕЦУ) та «Київська ландшафтна ініціатива».

Причиною проведення прес-конференції стало звернення громадських організацій до ініціатора конкурсу «7 природних чудес України» Миколи Томенка.

На інтернет-сторінці конкурсу «7 природних чудес України», ініційованого Миколою Томенком, зазначається:

«Метою обрання семи природних чудес є пропагування унікального природного світу України та привернення уваги до об’єктів, що мають перспективу стати цікавими не лише для українського, а й для закордонного туристичного товариства. Переконаний, що унікальний природний світ України є тією сферою, яка може стати успішною візитівкою нашої держави».

Багато унікальних природних об’єктів, визначених конкурсом, як 100 об’єктів-претендентів на звання «7 природних чудес України», вже зараз привертають увагу громадських природоохоронних організацій України. Та, на жаль, це відбувається не тільки через їх виключну природну та естетичну цінність, а ще й тому, що багатьом з цих об’єктів загрожує небезпека знищення вже найближчим часом. Так, небезпека знищення нависла над кожним п’ятим із 100 об’єктів-претендентів та над кожним третім із 21 обраного об’єкту-претенденту. Говорячи про природну цінність всіх об’єктів-претендентів на звання «7 природних чудес України», не можна замовчувати інформацію про загрози, що заважають збереженню цих об’єктів. Конкурс сам по собі є шансом підняти на всеукраїнський рівень обговорення проблем кожного з цих дійсно найкращих природних куточків України. Саме це і стало основною думкою звернення, підготовленого громадськими організаціями до Миколи Томенка.

Природа України