2007-09-27

Україна. В Держбюджеті на 2008 рік для вугільної промисловості передбачене збільшення обсягів фінансування

Міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб, у ході зустрічі з колективом ГП «Бурвугілля» у вівторок, 25 вересня, заявив, що «у держбюджеті на наступний рік для вугільної промисловості передбачене збільшення обсягів фінансування на 1 млрд. 200 млн. гривень стосовно обсягу цього року. Зокрема, більше 100 млн. гривень передбачено на відновлення й роботу буровугільного комплексу ДП «Бурвугілля».

Сергій Тулуб поставив перед генеральним директором підприємства С. Шахадинцем завдання в найближчий термін надати Міністерству поквартальний графік виконання робіт з видобутки вугілля й необхідного для них фінансування. «Ми забезпечимо 100% фінансування, що закладено в держбюджеті-2008», підкреслив Міністр.

Крім того, він відзначив, що сьогодні перед керівництвом ДП «Бурвугілля» стоїть дуже серйозне завдання: «створення ефективної системи реалізації вугілля. Тут три напрямки: споживання  населенням, використання на Ладиженській електростанції, будівництво на базі розрізу невеликої теплоелектростанції близько 20 Мват, яка б забезпечила виробництво електроенергії».

Сергій Тулуб також підкреслив: «Незважаючи на всі проблеми, Уряд В. Януковича знайшло можливість профінансувати сьогодні не тільки заборгованість по зарплаті на підприємстві, але й роботи по відбудові об'єктів ДП «Бурвугілля». Сьогодні профінансовано майже 12 млн. гривень, але в загальному, на 4 квартал, на погашення заборгованості по зарплаті й, щоб виконати першочергові ремонтно-відбудовчі роботи, підприємству потрібно 54 млн. гривень. Це необхідно для того, щоб уже в цьому кварталі добути 50 тис. тонн бурого вугілля».

Міністр вугільної промисловості також сказав, що під час наради з керівництвом «Бурвугілля» розглянуте питання готовності підприємства до зими: «є цілий ряд проблем, які пов'язані з покрівлями, відновленням лінії електропередач. Думаю, ті гроші, які надійдуть найближчим часом на підприємство, дозволять виконати цілий ряд вказаних робіт».

Міністерство вугільної промисловості