2010-07-07

Україна. У Волинській області проведено перевірки у галузі охорони і використання надр

Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Волинській області в червні 2010 року проведено 17 перевірок у галузі охорони і використанні надр щодо видобування твердих корисних копалин місцевого значення (піски, суглинки, крейда), у т.ч. – перевірено розробку 7 родовищ корисних копалин підприємствами-надрокористувачами.

Виявлено і припинено 5 випадків несанкціонованої розробки на території Ковельського (Люблинецька сільська рада), Ківерцівського (Прилуцька сільська рада) та Камінь-Каширського (Раково-Ліська сільська рада та Камінь-Каширська міська рада) районів.

За виявленими порушеннями вимог природоохоронного законодавства у сфері надрокористування до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 1 посадову особу та 4 громадян.

Рішенням Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Волинської області, у зв’язку із зупиненням дії спеціального дозволу на користування надрами західної ділянки Сокільського родовища піску, тимчасово призупинено розробку даної ділянки надр ЗАТ Волинська оптово-роздрібна фірма «Галант».

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України