2010-06-10

Україна. У Стамбулі обговорено співпрацю в області видобутку нафти і газу на шельфі Чорного моря

У Стамбулі відбулася двостороння зустріч Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра Турецької Республіки Реджепа Ердогана.

Як повідомив журналістам після завершення зустрічі Глава Української держави, сторони домовилися про офіційний візит керівника Уряду Туреччини в Україну вже найближчим часом.

«Ми створимо стратегічну раду між Україною та Туреччиною на високому рівні», – сказав Віктор Янукович, зазначивши, що цей орган мають очолити Прем’єр-міністр Туреччини і Президент України.

За словами Глави держави, на сьогодні існує ціла низка питань, в яких нашим країнам слід активізувати свої зв’язки, та, зокрема, провести заходи із залученням представників бізнесу двох країн. Як повідомив Президент, насамперед йдеться про відновлення товарообігу між двома державами.

«Безумовно, стоїть завдання підняти його на більш високий рівень, збільшити не менше, ніж удвічі», – зазначив Віктор Янукович.

Крім того, Президент України та Прем’єр-міністр Туреччини обговорили співпрацю двох країн на шельфі Чорного моря щодо видобутку нафти і газу.

«Це також дуже цікаве питання. Я вважаю, що до приїзду Прем’єр-міністра (в Україну) наша міжурядова група відпрацює пропозиції, і це відкриє для нас можливість диверсифікації постачання енергоносіїв», – відзначив Глава держави.

President.gov.ua