2008-02-15

Україна. У Держбюджеті передбачено понад 35 млн гривень для фінансування загальнодержавних геодезичних та картографічних робіт

Понад 35 мільйонів гривень передбачено у Державному бюджеті на 2008 рік для фінансування загальнодержавних геодезичних та картографічних робіт і робіт з демаркації та делімітації державного кордону. Порядок використання цих коштів визначено постановою Уряду від 13 лютого ц.р. № 44.

Завдяки цьому Державна служба геодезії, картографії та кадастру Мінприроди продовжить технічне переоснащення підприємств – виконавців робіт. За державним замовленням буде створено і оновлено загальнодержавні топографічні карти і плани у графічній, цифровій, фотографічній та інших формах. Точність і зміст їх мають забезпечити вирішення господарських, оборонних, науково-дослідних та інших завдань. Зокрема, розробку генеральних планів міст і селищ, проектування великих промислових і гідроенергетичних споруд, пошук, розвідку і розроблення родовищ корисних копалин.

Проводитиметься дистанційне зондування Землі, геодинамічні дослідження на базі геодезичних і космічних вимірювань.

Важливим є завдання щодо створення та оновлення кадастрових карт (планів), надання їх, а також необхідної топографо-геодезичної інформації користувачам для Державної реєстраційної системи землі та іншого нерухомого майна, ведення банку даних.

Триватиме топографо-геодезичне і картографічне забезпечення делімітації і демаркації державного кордону України.

Дане рішення удосконалює порядок і прозорість використання бюджетних коштів при виконанні геодезичних і картографічних робіт за державним замовленням.

Урядовий портал