2008-01-31

Україна. С.Ясинський: У розвиток нафтогазового комплексу Полтавщини необхідно вкласти до 1 млрд гривень

У розвиток нафтогазового комплексу Полтавщини необхідно вкласти до 1 мільярда гривень, - заявив журналістам заступник голови облдержадміністрації Сергій Ясинський."Сьогодні на Полтавщині немає жодної бурової установки, за допомоги якої можна вести видобуток нафти чи газу на глибині понад 6 тисяч метрів. На жаль, поклади корисних копалин, які були раніше розвідані, вичерпуються. Необхідно вкладати кошти в геологічну розвідку та пошук нових запасів" - зазначив заступник голови Полтавської ОДА.

"Щодо нинішньої ситуації у видобутку, то мушу відзначити збільшення частки приватних підприємств у розробці газових та нафтових покладів. Ще недавно вони видобували не більше 13% відсотків нафти в області. Сьогодні - 45%. Видобуток природного газу приватними компаніями зріс у 1,5-2 рази. Діяльність державних нафто і газовидобувних підприємств стає проблематичної. Їх відсоток у загальному обсязі видобутої нафти та газу зменшується," - заявив Сергій Ясинський.

Уже 20-22 лютого у Полтаві відбудеться виставка "Нафтагазсервіс", до участі в якій запрошено представників відповідних міністерств та НАК "Нафтогаз". "Під час проведення виставки підняті проблеми буде обговорено," - додав С. Ясинський.

"Новини Полтавщини”