2008-10-31

Україна. «Свердловантрацит»: Шахта «Червоний партизан» рапортуватиме про виконання річного плану з видобутку вугілля

Сьогодні вранці головний інженер шахти «Червоний партизан», одного із кращих підрозділів державного підприємства «Свердловантрацит»  Луганської області Володимир Лесів заявив, «до кінця нинішньої другої зміни очікується, що наша копальня рапортуватиме про виконання річного плану з видобутку вугілля…».

- Ми матимемо на своєму рахунку два мільйони 144 тисячі тонн твердого палива, - уточнив Володимир Іванович. – Цей рубіж ми подолаємо на 61 добу раніше, ніж розраховували. Таке означає, що ми вміло використовуємо внутрішні резерви виробництва. Адже, скажімо, план десяти місяців року виконано на 119 відсотків. Понад програму видано «на-гора» 343 тисячі тонн вугілля.

Цікаво, що в 2007 році річний план видобутку вугілля на шахті складав один мільйон 911 тисяч тонн і він був виконаний 1 листопада. Тобто з різницею в одну добу. Але звернімо увагу, що за рік видобуток антрациту на копальні зріс майже на 230 тисяч тонн. Сьогодні його середньодобовий видобуток складає 7270 тонн.

У червні нинішнього року колектив шахти «Червоний партизан» відзначив своє п’ятдесятиріччя. Рапортуючи тоді Міністрові вугільної промисловості Віктору Полтавцю про свої досягнення, червонопартизанці заявляли: «За станом на 1 січня 2008 року проектна потужність шахти складала один мільйон 650 тисяч тонн, виробнича потужність – один мільйон 150 тисяч тонн «чорного золота». У минулому, 2007 році шахта «Червоний партизан» видобула 2 мільйони 307 тисяч тонн вугілля. Це означає, що проектна потужність освоєна на 139,8 відсотка, а виробнича потужність на всі 200 відсотків!»

- Яким же буде остаточний показник шахти «Червоний партизан» у 2008 році? – запитуємо головного інженера копальні В. І. Лесіва.

- Ставимо перед колективом завдання вийти на показник видобутку 2,5 мільйона тонн вугілля, - каже Володимир Іванович. – Це буде на двісті тисяч тонн більше, ніж минулого року. Непоганий приріст…

Серед тих, кому в колективі найбільше завдячують нинішній трудовій перемозі – бригада Сергія Михайловича Черненка (дільниця С. С. Бражинського). Середньодобове навантаження лави тут складає 3080 тонн.

У числі тих, на кого рівняються на шахті – робітники очисного вибою І. В. Пашин, С. В. Шнейдер, прохідник М. Г. Сироїженко, бригадир прохідників В. П. Андросов.

Міністерство вугільної промисловості