2021-04-06

Україна співпрацюватиме з Катаром у нафтогазовій сфері

Пресслужба Міненерго повідомляє, що 5 квітня міністерство енергетики від імені України та державна нафтогазова компанія Qatar Petroleum від імені Катару уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо енергетичного співробітництва. Меморандум підписали в.о. Міністра енергетики Юрій Вітренко та Президент та Генеральний директор компанії Qatar Petroleum, державний міністр з енергетики Саад бін Шеріда Аль-Каабі.

Співпраця держав передбачає інвестиції Катару у розвідку та газовидобуток в Україні, а також поставки LNG з Катару до України. Меморандум діє протягом трьох років і може бути автоматично продовжений на такий же період.

«Співпраця у нафтогазовій сфері України і Катару - перспективна і важлива для нашої країни. Катар є одним з найбільших виробників газу у світі і має цінний досвід та значні фінансові ресурси для інвестицій у розвідку та видобуток газу в Україні. Збільшення власного видобутку газу, диверсифікація джерел поставок газу відповідає інтересам споживачів газу в Україні і сприятиме сталому розвитку економіки та зміцненню енергетичної безпеки України», - наголосив Юрій Вітренко, який наразі перебуває з візитом у столиці Катару Доха у складі української делегації на чолі з Президентом України.