2008-06-10

Україна. Розпорядження Держгірпромнагляду не треба коментувати їх необхідно неухильно виконувати, - О.Турчинов

Про це віце-прем’єр-міністр України заявив під час засідання Урядової комісії з розслідування аварії на шахті ім. Карла Маркса ДП «Орджонікідзевугілля».

У зв’язку з виявленими порушеннями, які створюють загрозу життю працівників, а саме: не забезпечення розрахунковою кількістю засобів пожежогасіння; не забезпечення розрахунковою кількістю повітря, інертного пилу; не виконання державної перевірки апаратури аеро-газового контролю (АГК); неузгодженістю проекту АГК з МакНДІ, Держгірпромнаглядом було видано розпорядження про заборону очисних та підготовчих робіт.  6 червня на барабан підйомної машини була установлена пломба.

Державною комісією дано завдання органам прокуратури та Держгірпромнагляду перевірити інформацію: чи дійсно після заборони на шахті не здійснювався видобуток вугілля.

Одразу після аварії на шахті ім. Карла Маркса ДП «Орджонікідзевугілля» територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Донецькій області проведена позачергова перевірка стану промислової безпеки на інших шахтах ДП «Орджонікідзевугілля». Через виявлені порушення інспекторами заборонено ведення гірничих робіт на всіх 5-ти копальнях цього підприємства.

Держгірпромнагляд України