2007-11-06

Україна. Розпочалися роботи з переоцінки прогнозних ресурсів підземних вод

Про це на нещодавньому засіданні колегії Держгеолслужби повідомив начальник Управління гідрогеології, екології та наукового супроводу геологічних робіт ДГС Мінприроди Петро Блінов.

За словами начальника Управління гідрогеології, останню оцінку прогнозних ресурсів в Україні проведено в 1975-78 рр. Дані цієї оцінки значно застаріли, у зв`язку з чим у 2001 - 2006 роках, і окремими підприємствами у 2007 році, проводилися роботи з оцінки стану прогнозних ресурсів підземних вод.

«За отриманими результатами уже в поточному році кількома геологічними підприємствами розпочато роботи з переоцінки прогнозних ресурсів підземних вод, які планується виконувати упродовж найближчих 5 років. Роботи виконуватимуться в тісній співпраці з фахівцями НАН України і, на відміну від оцінки 1975-78 рр., передбачатимуть детальне вивчення якості підземних вод і виділення перспективної частини прогнозних ресурсів, які вже найближчим часом можна буде підготувати до промислового освоєння і освоїти, – відзначив П.Блінов.

Продуктивний горизонт