2009-12-23

Україна. Рівненська облрада просить Кабінет міністрів перераховувати частину коштів від аукціонів на користування надрами в обласні бюджети

Рівненська обласна рада просить Кабінет Міністрів, Міністерство охорони навколишнього природного середовища й Міністерство економіки переглянути й відпрацювати механізм перерахування частини коштів від продажу на аукціонах дозволів на користування надрами в місцеві (обласні) бюджети.

За таке звернення проголосували депутати на останній сесії.

Спеціальні дозволи на користування надрами видає Міністерство охорони навколишнього природного середовища України. Організатор аукціону разом з облрадами готує пропозиції про ділянки надр, дозволи на користування якими виставляються на аукціон. Кошти від продажу на аукціонах дозволів зараховуються в загальний фонд держбюджету.

Облрада, з огляду на особливо важливе регіональне значення, пов'язане з забезпеченням раціонального й невиснажливе використання природних ресурсів, пропонує частину коштів від продажу дозволів направляти на оздоровлення територій і розвиток соціально-економічної інфраструктури в регіонах видобутку корисних копалин.

Рівненська облрада зокрема пропонує Кабміну внести зміни до чинної постанови або прийняти нові нормативно-правові акти щодо перерозподілу коштів від аукціонів; Міністерству охорони навколишнього середовища — підготувати пропозиції Кабміну щодо організації проведення аукціонів на користування надрами; затвердити державні й переглянути місцеві програми з метою більш ефективного проведення геологорозвідувальних робіт, удосконалення технологічних процесів; Міністерству економіки — забезпечити стабільне фінансування геологорозвідувальних робіт з держбюджету й щорічно збільшувати його обсяги.

«Рівне Вечірнє»