2008-05-14

Україна. Протягом січня-квітня ДК "Укргазвидобування" збільшила видобуток природного газу на 38 млн. куб. м

За результатами 4 місяців 2008 року ДК “Укргазвидобування” НАК «Нафтогаз України» вдалося покращити майже всі виробничі показники у порівнянні з відповідним періодом 2007 року. Зокрема, Компанія збільшила видобуток природного газу на 38 млн. куб. м у порівнянні з показниками минулого року. Загальний обсяг видобутку природного газу на підприємствах Компанії склав 5,017 млрд. куб. м, видобуток газового конденсату зріс на 3,5 тис. т  - до 239,6 тис. тонн, нафти було видобуто 39,4  тис. т (на 6 % більше, ніж було заплановано), повідомляє прес-служба ДК «Укргазвидобування».

Обсяги експлуатаційного та розвідувального буріння за січень-квітень склали 87 086 тис. м, що відповідає рівню минулого року. Закінчено  бурінням  13 свердловин, будівництвом - 26 свердловин, передано в експлуатацію та підключено 27 свердловин; на 9 нових свердловинах розпочате пошуково-розвідувальне  буріння. У січні-квітні 2008 р. було побудовано 116 км газопроводів і шлейфів (+17%).

За 4 місяці поточного року ДК “Укргазвидобування” інвестувала в капітальне будівництво майже 751 млн. грн., що перевищує минулорічні показники на 26%. На будівництво газових та нафтових свердловин було витрачено 520,7 млн. грн.

ДК «Укргазвидобування» вдалося забезпечити виконання заходів, спрямованих на збереження та нарощування обсягів видобутку вуглеводневих ресурсів незважаючи на встановлений на природний газ рівень цін, який покриває лише експлуатаційні витрати, що не дозволить Компанії у подальшому нарощувати видобуток вуглеводневої сировини. Слід також відзначити, що нарощення виробничих показників відбулося в умовах, коли для державної видобувної Компанії існують суттєві труднощі, пов’язані з отриманням або продовженням термінів дії спеціальних дозволів на користування надрами та відведенням земельних ділянок для будівництва свердловин.

Продуктивний горизонт