2009-02-25

Україна. Профспілка геологів відстрочила акцію протесту до 12 березня

На розвиток мінерально-сировинної бази у 2009 році держбюджетом передбачено 668 млн 181 тис. 500 грн. Однак з січня поточного року жодної копійки бюджетних коштів на виконання держзамовлення з приросту запасів корисних копалин геологи поки що не отримували.

Відстрочення фінансових розрахунків з галуззю з початком кожного нового бюджетного року вже стало поганою традицією відповідальних за розподіл видатків держбюджету на оновлення МСБ органів влади. Проте цього року чи не вперше не було проавансовано навіть перехідні геологорозвідувальні роботи, що тривають не один рік.

Ігнорування проблем геологічної галузі спонукало Профспілку працівників геології, геодезії та картографії України розпочати підготовку до пікетування Мінприроди та НАК «Надра України».

Акція протесту була запланована на 27 лютого 2009 року (за адресами: вул. Урицького, 35 та пр. Повітрофлотський, 54), про що листом ЦК галузевої профспілки від 17.02.2009 р. було поставлено до відома міського голову Києва Леоніда Черновецького.

В акції мали взяти участь близько 100-120 чоловік з числа працівників ДГП «Укргеофізика», КП «Кіровгеологія», ДП «Західукргеологія» та ДП «Кримгеологія» НАК «Надра України».

Однак завдяки кільком раундам переговорів з керівництвом Мінприроди, Держгеолслужби та «Надр України» було отримано запевнення у розв`язанні фінансових проблем геологічної галузі у першій декаді березня цього року.

Відтак за згодою профспілкових організацій галузі ЦК профспілки відстрочив проведення акції протесту до 12 березня 2009 року.

Продуктивний горизонт