2008-01-15

Україна. Про заходи з упорядкування видобутку бурштину в Україні

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 17/2008

Про заходи з упорядкування видобутку бурштину в Україні

З метою вдосконалення державного регулювання видобутку бурштину в Україні, насамперед запобігання його незаконному видобутку, та неухильного додержання природоохоронного законодавства у цій сфері постановляю.

1. Кабінету Міністрів України:

1) розробити та внести протягом трьох місяців у встановленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо вдосконалення порядку отримання документів дозвільного характеру для здійснення діяльності з видобутку бурштину, зокрема спрощення цього порядку для розробки родовищ, які не мають промислового значення, за умови обов'язкової рекультивації порушених при цьому земель, та посилення відповідальності за незаконний видобуток бурштину;

2) передбачити участь внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України в охороні родовищ бурштину.

2. Службі безпеки України разом із Міністерством внутрішніх справ України, Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України вжити невідкладних заходів щодо припинення незаконного вивезення бурштину з України.

3. Рекомендувати Генеральній прокуратурі України вжити додаткових заходів для забезпечення додержання вимог закону під час видобутку бурштину та здійснення операцій з ним.

4 Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

PRESIDENT.GOV.UA