2008-10-22

Україна. Приріст видобутку вугілля в держпідприємствах Мінвуглепрому в порівнянні з відповідною порою минулого року склав 3 млн тонн

За станом на кінець доби 21 жовтня - початку 22 жовтня цього року державні підприємства Міністерства вугільної промисловості України матимуть на своєму рахунку майже 36,8 мільйона тонн видобутку твердого палива. Це якраз на три мільйони тонн більше, ніж значилося в оперативних даних відповідної пори минулого року.

Цим, власне, підтверджено той похвальний висновок, що в державному секторі вуглепрому завдяки вмілим і ефективним діям нинішньої команди менеджерів на чолі з Міністром Віктором Полтавцем нарешті вдалося не лише зупинити спад видобутку вугілля, який тривав поспіль уже багато років, а й добитися крутого зламу на краще. Досягнуто цього насамперед завдяки наведенню порядку на виробництві, удосконаленню системи роботи інженерно-технологічних служб, цільовому впровадженню п’яти науково обґрунтованих галузевих програм - технічної, економічної, виробничої, з підвищення якості вугілля та програми нарощування темпів капітального будівництва.

Завдяки їм удалося більш як удвоє зменшити кількість шахт, котрі видобували менше 500 тонн вугілля за добу. Значно наростити їх потужності.

Міністр Віктор Полтавець ставить завдання перед державними підприємствами і далі розвивати взятий поступальний темп із збільшення видобутку вугілля і приростити до кінця нинішнього року ще не менше одного мільйона тонн твердого палива у порівнянні з 2007 роком. Тобто, якщо державні підприємства України торік видали «на-гора» 42 мільйони тонн твердого палива, то нині керівник Мінвуглепрому ставить конкретне завдання: до 31 грудня видобуток довести до 46 мільйонів тонн, і з позиції сьогоднішнього дня уже реально видно, що плюс чотири мільйони тонн вугілля до минулорічного показника - це цілком об’єктивна цифра.

Серед тих, хто з найбільшим ентузіазмом працюють над виконанням виробничої програми року – державні підприємства «Свердловантрацит» та «Ровенькиантрацит», де ближчими днями будуть рапортувати про видобуток п’яти мільйонів тонн вугілля в кожному. А також підприємства – «Добропіллявугілля», «Макіїввугілля», «Луганськвугілля», вугільна компанія «Шахта «Краснолиманська», шахта «Надія» із Львівського вугільного басейну.

Завдяки старанням команди Міністра Віктора Полтавця зруйновано ганебний висновок про те, що держава не може бути ефективним господарем. Ні, все таки може! Якщо, зрозуміло, за справу беруться істинні знаючі, вміючі люди, справжні майстри своєї справи. За неповний рік господарювання вони довели: державні підприємства – надійний гарант енергетичної безпеки держави.

Міністерство вугільної промисловості