2008-11-03

Україна. Полтавська газонафтова компанія подякувала наглядовцям за виявлені недоліки

«Ми вдячні за виявлені недоліки, оскільки інспектори теруправління допомагають нам працювати безпечніше» – заявив інженер з охорони праці Полтавської газонафтової компанії за результатами перевірки, проведеної територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Полтавській області. «Під час кожної перевірки нашого підприємства Держгірпромнаглядом ми усвідомлюємо, що не займатися питанням з охорони праці не тільки не економічно, але й аморально. Адже за цим – життя і здоров’я наших працівників» - резюмував представник компанії.

Всього наглядовцями було перевірено 20 об’єктів, машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки. Перевіркою встановлено, що організація роботи та функціонування системи управління охороною праці на підприємстві знаходиться у задовільному стані. Створено службу охорони праці, яка разом з керівництвом пройшла навчання та перевірку знань з питань безпечного виробництва. Існує кабінет з охорони праці, створені тематичні куточки. Всі працівники забезпечені санітарно-побутовими приміщеннями. Ведеться контроль за дотриманням працюючими режиму робочого часу та відпочинку.

Проте, без порушень не обійшлось. При перевірці відділу видобутку нафти і газу встановлено, що не належним чином ведеться нагляд за технічним станом будівель та споруд, відповідальна за них особа відсутня. Неповністю забезпечений експлуатаційною документацією резервуарний парк, обвалування якого має пошкодження. Підмостки біля резервуарів відсутні. Присутні недоліки в роботі енергетичної служби та служби буріння і капітального ремонту свердловин. Як результат, видано 4 приписи. До адміністративної відповідальності притягнуто 5 осіб, троє з них – посадовці.

Серед причин порушень: недостатній контроль та рівень вимог керівництва до підлеглих щодо створення та дотримання безпечних та здорових умов праці на робочих місцях.

Держгірпромнагляд України