2008-07-31

Україна. «Північгеологія» впроваджує сертифікацію на геологічних підприємствах

На нещодавно проведеній колегії Держгеолслуби обговорювався стан розробки та впровадження сертифікації та реєстрації систем управління відповідно до Державних і Міжнародних стандартів на підприємствах геологічної галузі. З 2006 року розпочато відповідні роботи на підприємствах, підпорядкованих Державній геологічній службі.

Пооб'єктним планом робіт ПДРГП "Північгеологія" на 2008 рік передбачено асигнування за проектом тит. 721 в сумі 3 080,0 тис. грн. Планується завершити впровадження і сертифікацію системи управління якістю згідно міжнародного стандарту І8О-9001 в КП "Кіровгеологія", ДГП "Геолекспертиза", ДНВП "Геоінформ України", розробити, впровадити і сертифікувати системи управління навколишнім природним середовищем (І8О-14001) в Донецьк ДРГП, ПДРГП "Північгеологія", КП "Південьекогеоцентр", Схід ДРГП, ПричорноморДРГП. На інших підприємствах ці роботи передбачається розпочати з плановим завершенням у І півріччі 2009 року.

За перше півріччя 2008 року виконано робіт на суму 460 тис. грн. Стан виконання і плани на 2008 рік розглянуто на засіданні секції НТР Держгеолслужби. На всіх підприємствах, передбачених планом розпочато роботи з розробки і впровадження системи екологічного менеджменту ІSО-14001.

Заслухавши та обговоривши доповідь фінансового директора ПДРГП «Північгеологія» Б. Слободяна, колегія Державної геологічної служби Мінприроди вирішила інформацію ПДРГП «Північгеологія» про хід робіт з впровадження та сертифікації сучасних систем управління на підприємствах геологічної галузі прийняти до відома, стан виконання визнати задовільним, а виконання цих робіт вважати пріоритетними.

Продуктивний горизонт