2010-07-23

Україна. Оприлюднено Порядок надання у 2010 р. спецдозволів на користування надрами

На офіційних веб-сайтах Верховної Ради та Кабінету Міністрів України оприлюднено постанову № 596 від 23 червня 2010 року, якою затверджено Порядок надання у 2010 р. спецдозволів на користування надрами. У Порядку прописано процедуру надання дозволів, види користування надрами, на які надаються дозволи, строки дії та продовження дозволу, умови переоформлення, анулювання, поновлення, зупинення дозволу тощо.

Дозволи надаються Мінприроди за результатами аукціонів, а також у визначених даною постановою випадках (рішення про надання дозволу без проведення аукціону приймається протягом 55 днів після надходження заяви разом із документами, зазначеними у Додатку).

Також затверджено перелік підстав для видачі дозволів без аукціонів. Накази видаються Мінприроди на підставі рішень міжвідомчої комісії з укладання та виконання угод про розподіл продукції або створеної Кабміном міжвідомчої групи з питань надрокористування.

Збір за надання дозволу та плата за геологічну інформацію повинні бути внесені протягом 90 днів з прийняття рішення про видачу спецдозволу. Одержувач дозволу на користування нафтогазоносними надрами повинен приступити до користування надрами не пізніше 180 календарних днів.

Продуктивний горизонт