2008-02-19

Україна. Олімпіада з природничих наук на геологічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Геологічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка оголошує про проведення у 2008 році олімпіади з метою виявлення здібної молоді серед учнів випускних класів всіх середніх навчальних закладів України та останніх курсів технікумів для подальшого навчання на геологічному факультеті.

Олімпіада геологічного факультету проводиться у два тури – заочний (перший) та очний (другий).

Завдання заочного туру будуть опубліковані у газеті "Київський університет", а також розміщено на веб-сайті геологічного факультету (http://www.geol.univ.kiev.ua). Відповіді на питання заочного туру, а також поштовий конверт із маркою та своєю зворотною адресою необхідно надіслати на геологічний факультет до 1 березня 2008 року за адресою: 01601, Київ, вул. Володимирська, 64, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Оргкомітет Олімпіади (геологічний факультет). Листи, які будуть відіслані після 1 березня (згідно дати на штемпелі поштового відділення) до розгляду комісії прийняті не будуть.

Завдання заочного туру конкурсанти повинні виконувати власноруч у зошиті, на титульному аркуші якого наклеюється анкета учасника олімпіади (дивись нижче). Після розгляду комісією рішень завдань заочного туру учасникам олімпіади будуть розіслані запрошення для участі в очному турі.

Очний тур олімпіади буде проведено 12 квітня 2008 на геологічному факультеті.

Учасники другого (очного) туру олімпіади повинні брати з собою поштовий конверт із маркою та зворотною адресою. Обов’язково треба мати із собою паспорт. Тільки у виняткових випадках (наприклад, учню ще не виповнилось 16 років) може бути дозволено взяти участь в очному турі за пред’явленням учнівського квитка. Для отримання такого дозволу треба подати відповідну заяву із поясненням причин відсутності паспорта. Бажано робити це заздалегідь, щоб не чинити затримок на очному турі (рекомендується надсилати таку заяву одночасно із розв’язками задач заочного туру).

На очний тур олімпіади геологічного факультету будуть винесені завдання з географії та математики. Конкурсні завдання очного туру є письмовими, формулюються на основі завдань державної підсумкової атестації Міністерства освіти і науки України для загальноосвітніх шкіл, а також включають оригінальні завдання, розроблені викладачами геологічного факультету. Роботи учасників шифруються, їх анонімна перевірка здійснюється комісією, складеною з викладачів геологічного факультету та досвідчених вчителів шкіл (за поданням Головного управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації). Тривалість роботи над конкурсним завданням 2 – 2,5 години.

Детальніше: http://www.geol.univ.kiev.ua/ukr/abit/olymp_2008/.

Продуктивний горизонт