2009-06-10

Україна. Нараховано збитки за незаконний вибір піщано-гравійної суміші

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області  постійно проводить рейдові перевірки з метою недопущення несанкціонованого забору піщано-гравійної суміші з об’єктів водного фонду області.

Нещодавно спеціалістами держекоінспекції спільно з працівниками УДСБЕЗ та ДАІ Калуського МВ УМВС встановлено та припинено факт грубого порушення природоохоронного законодавства – несанкціонований вибір піщано-гравійної суміші з водоохоронної зони р.Лімниця на території Калуської міськради. Як з’ясувалось в ході перевірки, незаконною діяльністю займались працівники КП «Калушавтодор». Підприємству нараховані збитки, заподіяні державі внаслідок самовільного видобування піщано-гравійної суміші, в розмірі 17400 грн. Матеріали перевірки передано до Івано-Франківської міжрайонної природоохоронної прокуратури.

Державна екологічна інспекція нагадує краянам, що на території області ряд підприємств займаються реалізацією піску та каменю на законних підставах, і радить звертайтесь до них, щоб придбати будматеріали, не наражаючи при цьому на небезпеку себе та довкілля.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України