2010-12-13

Україна. На Волині виявлено 4 випадки несанкціонованої розробки піску

У листопаді 2010 року спеціалістами Державної екологічної інспекції України у Волинській області проведено 64 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері користування надрами, з яких 59 – щодо видобування підземних прісних вод.

За порушення вимог природоохоронного законодавства у сфері надрокористування  було складено 34 протоколи, винесено 29 постанов на загальну суму 4,046 грн.

Виявлено і припинено 4 випадки несанкціонованої розробки піску на території Маневицького та Рожищенського районів.

За виявленими порушеннями за самовільне користування надрами до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто громадян та посадових осіб на загальну суму 0,935 тис.грн.

Головним Державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Волинської області за відсутністю усіх правовстановлюючих документів винесено рішення про тимчасову заборону (зупинку) розробки піску для власних госппобутових потреб гр.Менчаком О.О. та ДП «Маневицький ЛГ».

За самовільне водокористування пред’явлено дві претензії (ВАТ "Волиньрибгосп" (Рокині, Несвіч) та Горохівському міськомому  споживчому товариству)  на загальну суму 0,933 тис.грн.

Міністерство екології та природних ресурсів України