2008-11-06

Україна. На Полтавщині знайшли нове родовище нафти

З нової свердловини на Полтавщині щодня можна видобувати 70 тонн нафти. "Укргазвидобування" відкрила Подлесіковське нафтове родовище неподалік від Гадяча. Незабаром в Україні може бути більше власної нафти. Як розповів головний інженер компанії Борис Синюк, найближчими днями буде завершена оцінка продуктивності свердловини, після цього компанія почне облаштування родовища. Вартість робіт оцінюється в межах 10 мільйонів гривень. "Кілька днів тому отримали фонтан нафти на свердловині завглибшки близько 4 тисяч метрів", - сказав він.

"Зараз ми закінчуємо його дослідження й почнемо його облаштовувати,... ще складно говорити про запаси нафти. Про це щось можна буде говорити днів через 10-14", - пояснив головний інженер "Укргазвидобування". З його слів, після завершення всіх досліджень компанія має намір облаштувати цю свердловину з метою промислового видобутку нафти. "Ми її облаштуємо як одиночну свердловину. Я думаю, що до 10 млн. гривень в облаштування", - спрогнозував він. Синюк додав, що компанія має ліцензію й всі необхідні дозвільні документи на здійснення геологічної розвідки й видобуток вуглеводнів на цьому родовищі.

Нагадаємо, "Укргазвидобування" - найбільша в Україні газодобувна компанія. У компанію "Укргазвидобування" входять "Львівгазвидобування", "Полтавагазвидобування" і "Шебелинкагазвидобування". Частка "Укргазвидобування" на українському ринку видобутку газу становить близько 80%, газового конденсату - 50%, нафти - близько 3%.

ОКІА "Новини Полтавщини"