2008-06-03

Україна. На Луганських шахтах «Самсонівська-Західна» та ім. Космонавтів призупинено вуглевидобуток

Минулої суботи фахівці Держгірпромнагляду призупинили вуглевидобуток на шахті «Самсонівська-Західна» ВАТ «Краснодонвугілля», а також на шахті  ім. Космонавтів ДП «Ровенькиантрацит» внаслідок порушень правил та норм промислової безпеки.

Коментуючи висновки, зроблені фахівцями держнагляду, начальник Луганського гірничого округу Валерій Чистоклєтов наголошує: «Сьогодні все гучніше лунає державний голос щодо необхідності жорсткого контролю промислової безпеки на вуглевидобувних підприємствах. Саме вугільна галузь негайно потребує удосконалення системи безпеки праці шахтарів. Перевірка, яка здійснена Луганським територіальним управлінням Держгірпромнагляду  на цих шахтах, доводить саме цю тезу. «Самсонівська-Західна» є небезпечною за пило-газовим фактором і будь яке порушення норм охорони праці може привести до нещасного випадку. Зараз на цьому підприємстві призупинено роботу стрічкового конвеєру, а також лави. Вуглевидобуток розпочнеться після того, як зауваження Держгірпромнагляду буде виконано».

Стосовно шахти ім. Космонавтів, крім того, що фахівцями держнагляду вуглевидобуток призупинено через порушення протипожежного захисту, спеціальна комісія територіального управління Держгірпромнагляду з’ясовує причини та обставини нещасного випадку, що стався у суботу. Попередньо, на шахті сталося обвалювання покрівлі в наслідок чого смертельно травмовано гірника. На підприємстві триває позапланова перевірка.

Держгірпромнагляд України