2021-06-11

Україна може задовольнити власні потреби газу за рахунок нарощення видобутку

Під час Газового Форуму “Ukrainian Gas Open 2021”, який відбувся 10 червня 2021 року, Держгеонадра розповіли про можливі шляхи збільшення видобутку вітчизняного газу. 

Також серед спікерів заходу були Міністр енергетики України Герман Галущенко, народні депутати України, авторитетні професіонали галузі, керівники фахових об’єднань та бізнес-спілок.

Під час заходу було представлено нафтогазовий потенціал України та розповів про вуглеводневі проєкти.

На думку голови Служби Романа Опімаха, Україна здатна задовольнити власні потреби газу та відмовитися від імпорту, адже Україна входить до трійки країн Європи з найбільшими запасами найекологічнішого викопного палива. 

Також було повідомлено про реалізацію вуглеводневих проєктів – продаж трьох спеціальних дозволів на користування надрами, підписання восьми Угод про розподіл продукції, відновлення Юзівської УРП та початок робіт на шельфі Чорного моря. Розкриття нафтогазового потенціалу Західного Регіону очільник Служби назвав важливим завданням.

Наразі працює Data-room вторинної геологічної інформації, де зібрані, зокрема, й дані про вакантні нафтогазові об’єкти. Ознайомитися з інформацією може кожен бажаючий онлайн на безкоштовній основі.