2021-09-17

Україна може доєднатися до Європейського зеленого курсу

16 вересня EU Green Deal прибув до Києва з метою обговорити важливі зрушення в Україні стосовно Європейського зеленого курсу (European Green Deal). 

Зустріч була присвячена українським реформам в екологічній сфері та їхній відповідності Європейському зеленому курсу. Наразі Україна не йде Європейським зеленим курсом.

"Приміром, за Європейським зеленим курсом категорично не допускається пошкодження природних екосистем при висадці лісів. У нас же саме за рахунок останніх природних степів планується виконання президентської програми Масштабне заліснення України", - зазначено на сайті Української природоохоронної організації. 

Також в Україні гальмується затвердження Закону України «Про території Смарагдової мережі». І в той час, коли на європейському рівні декларується необхідність збільшення кількості природних ландшафтів, виведення ріллі з обробітку, у нас усе навпаки − масштабно розорюються останні трав’янисті екосистеми, які очікувано продадуться під виглядом ріллі в рамках вільного продажу земель.

Учасники зустрічі донесли свою позицію до єврокомісара з метою швидшого становлення України на шлях Європейського зеленого курсу.