2009-09-04

Україна. Мін'юст: Уряд має усі можливості для того, щоб повернути урядову резиденцію "Міжгір'я" у державну власність

р’я» у державну власність. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник Міністра юстиції Євген Корнійчук.

Євген Корнійчук зауважив, що Мін’юст зробив усі необхідні підготовчі заходи для успішного представництва Уряду в судах. Зокрема, зроблено відповідні запити до компетентних органів, включаючи Міністерство внутрішніх справ, Держкомзем, Київську ОДА, щодо порядку передачі і цільового призначення зазначеного цільового активу.

«Мін’юст в інтересах Уряду підготував відповідний позов в суд, який стосуватиметься як об’єкту нерухомості - мова йде про протокольну дачу Кабінету Міністрів (400 квадратних метрів) на території цього закладу, яка перебуває у власності компанії-нерезидента - так і земельної ділянки розміром приблизно 130 га, яка була відведена в постійне користування під урядову резиденцію», - наголосив перший заступник Міністра юстиції. Євген Корнійчук зазначив, що свого часу незаконним чином заклад був переданий НАК «Надра України», після чого на інше підприємство з подальшим продажем зацікавленій особі.

Євген Корнійчук зазначив, що на сьогодні нерухоме майно та земельна ділянка належать юридичній особі, зареєстрованій в одній з офшорних зон: «У нас є юридичні особи, у тому числі кінцевий бенефіціарій – юридична особа, на балансі якої знаходиться як об’єкти нерухомого майна, тобто будівлі, так і земельні ділянки, оформлені в довгострокову оренду».

Перший заступник Міністра юстиції зауважив, що раніше позови подавалися виключно в рамках господарського процесу відносно нерухомого майна, питання ж земельної ділянки і правомірності її відведення не оскаржувалися ніколи, зокрема питання оскарження рішення ДУС, яке відмовилося від цієї ділянки на користь відповідної особи, та питання відносно рішення НАК «Надра України» про продаж без конкурсу цієї ділянки: «У нас є багато процесуальних можливостей для того, щоб це питання вирішити на користь Уряду».

«Я впевнено говорю, що судові перспективи Уряду є оптимістичними, і у нас є усі можливості повернути зазначений актив державі», - підкреслив він.

Урядовий портал